Niet plannen? Maak dat de kat wijs!

Vrijdag de dertiende

13 nov 2020

Brrr, ik plan helemaal niks vandaag

 

Oh, is dat zo? ‘Kinderen voor kinderen’ zong er jaren geleden al over:

“Iedereen is bang voor nummer 13
bang voor zwarte katten en ladders op straat
je bent niet goed bij je hoofd als je die lariekoek gelooft”

Zo denk ik er ook over.  Net als ik niet geloof in woorden als  “Ik doe niet aan plannen of ik kan niet plannen”.

Natuurlijk is de ene mens beter in plannen dan de andere en hecht de ene er meer waarde aan dan de andere. Maar niet plannen is onzin, plannen kan en doet iedereen. Voor een groot deel gaat dat automatisch eigenlijk de hele dag door van boodschappen tot vakanties regelen. Je wilt eten en vrienden zien, dus je kiest een restaurant, prikt een datum en belt vrienden of ze mee willen. Je reserveert… ‘We zien elkaar om zeven uur voor de deur’. Plannen is dus iets natuurlijks  en prikkelt zelfs de creativiteit. Ja, ook bij ingewikkeldere plannen en projecten.

Wil je weten hoe dat werkt en hoe je dat kunt inzetten om een vliegend start met je project te kunnen maken? Schrijf je dan in voor de GRATIS ONLINE MINITRAINING die ik op 17, 18 en 19 november deel.

En over de dertiende. Ik ben geboren op de dertiende, dan plan ik juist een feestje.

Realiseer jouw doelen

Samen met jou schep ik helderheid in grote en kleine projecten, zodat je in rust en met vertrouwen nieuwe stappen kunt zetten.