Blijf je steken op de ideeën-rotonde?

Tegen de klok in

26 nov 2020

In één van de laatste klassen van de middelbare school, verbleef ik enkele weken in Engeland om mijn Engels bij te spijkeren. Een talenknobbel zit niet in mijn genenpakket, dus dat was geen overbodige luxe. Ik logeerde in een huis met andere ‘talenknobbellozen’.

Op een avond zat ik met een aantal van mijn knobbelloze metgezellen in de auto. Aan het stuur zat een Fransman. Het was donker en onze auto was de enige op de weg. Al pratend bereikten we een rotonde en gewoontegetrouw  nam de Fransman deze tegen de klok in. Dat is volgens de regels, althans in Frankrijk.

De Fransman reed een rondje en keek zorgelijk. Er was geen wegmarkering en de zijwegen leken op duistere wijze naar de verkeerde kant om te buigen. Allemaal voelden we dat er iets niet klopte, maar konden er onze vingers niet opleggen. Tegen de klok in rijden was ons met de paplepel ingegoten,  maar bleek hier onze blinde vlek. Nog maar een rondje. Totdat een politieauto naderde die ook een rondje reed, maar dan net andersom. Een bekeuring bleef gelukkig achterwege. Gered door vage excuses, werden we met vriendelijke gebaren en duidelijke lichten naar de juiste uitweg begeleid.

Een mooi project van de grond krijgen, kan soms ook voelen als een Engelse rotonde. Je hebt wel ideeën, ziet wat zijwegen, maar het lukt niet om vooruit te komen. Je draait rondjes, je hersenen maken overuren (en niet alleen je hersenen), maar zonder veel effect.  Je blijft als het ware in de ideeënfase steken; een soort Engelse ideeënrotonde.

In de drie-delige GRATIS ONLINE MINITRAINING leer ik je vanuit welke onmisbare basis jij kunt zorgen dat je project wel vooruit komt en niet blijft cirkelen op die ideeënrotonde.

Morgen gaan we van start, vandaag zet ik de laatste puntjes op de “i”. Wil jij die basis gebruiken om een vliegende start met je project te maken? Dan raad ik je aan om VANDAAG nog in te schrijven. Na vandaag sluiten de deuren en is de training niet meer toegankelijk.

Oh, en nog even over dat Engels. Inmiddels beheers ik de Engelse taal redelijk.
Het is bij redelijk gebleven, want eens geen talenknobbel, blijft geen talenknobbel.
Misschien toch de nonnen in Vught eens overwegen..

Realiseer jouw doelen

Samen met jou schep ik helderheid in grote en kleine projecten, zodat je in rust en met vertrouwen nieuwe stappen kunt zetten.