Hoe haal jij de winst binnen?

De tiende….gebeurt er meestal helemaal niets

5 feb 2021

Een paar dagen geleden ontving ik een nieuwsbrief van Brené Brown. Een tikje aan de late kant voor haar ‘happy new year y’all’ maar dat doet er niet toe. Want het jaar is nog lang niet voorbij en als de elf resterende maanden ‘happy’ zijn, dan heb je me, zeker als je Brené Brown heet.

 

Hoopvol gefocust

Brené schrijft dat zij het nieuwe jaar met optimisme en ‘hoopvol gefocust’ benaderd. Zij wil haar aandacht richten op de dingen waar zij invloed op heeft of kan veranderen; de dingen die een groot verschil kunnen maken. Haar enthousiasme spat van het scherm en ik moet zeggen dat het aanstekelijk werkt; niet alleen krijg ik de neiging om direct al haar podcasts te gaan luisteren, maar gelukkig ook om lekker met mijn eigen plannen aan de slag te gaan. Dat laatste is natuurlijk een stuk beter voor de realisatie van die plannen.

Het enthousiasme om iets waardevols neer te zetten is vast herkenbaar, net als de ervaring dat veel van die plannen blijven liggen. Plannen die steeds in het hoofd cirkelen; ze zijn er de hele tijd en toch ook weer niet. Heel vermoeiend.

 

Nu even druk

Jou overkomt dat natuurlijk niet, je hebt het weliswaar nu even druk, maar daarna pak je het zeker op. Misschien ben je zelfs al wel lekker fris uit de startblokken gekomen, maar is het daar blijven steken, als een voet achter de horde.

Nu even druk is een rekbaar begrip en bovendien maar een deel van de waarheid.

Terug naar Brené; naar hoopvol gefocust zijn. Want daar begint het mee. Het begint met die focus, het stellen van prioriteiten bij wat jij belangrijk vindt. Hoe ziet belangrijk eruit? Wat is klaar, als het klaar is? Dat vraagt om een zo concreet mogelijk plaatje, om een resultaat dat zintuiglijk waarneembaar is, zoals het boek van Brené dat vanaf 27 april verkrijgbaar is. Als niet helder is wat voor jou belangrijk is en welke keuzes nodig zijn om daar te komen, dan bepaalt de omgeving het wel en die vult daarmee ook jouw tijd in.

 

Winst binnen hengelen

Het is wel degelijk mogelijk om aan het eind van het jaar terug te kijken op resultaten die het verschil maken. Dat je niet hoeft te zeggen: “Ik was zo druk dit jaar. Volgend jaar gaat het gebeuren. Echt waar”. Zoiets als de staatsloterij: de tiende gaat het gebeuren… De meeste van ons weten wel hoe dat afloopt.

Wil je de tiende niet afwachten, stuur mij dan een bericht: info@tanjacornelissen.nl.
Ik denk graag met je mee om jouw eigen staatsloterij te winnen, want een focus scherp krijgen en stappen bepalen, daar word ik dan weer enthousiast van.

Realiseer jouw doelen

Samen met jou schep ik helderheid in grote en kleine projecten, zodat je in rust en met vertrouwen nieuwe stappen kunt zetten.