Podcast als stimulans

Elke slepende kwestie heeft zijn eigen logica

25 feb 2021

Vroeger sportte ik dagelijks. Dat was de goeie ouwe tijd. Tegenwoordig ben ik liever lui dan moe. Ergens is er iets misgegaan.

In de Coronatijd heb ik echter het wandelen opgepikt en daarmee een soort van sporten terug gevonden. Eigenlijk ben ik niet zo’n wandelaar. Dat ik dat toch heb omarmd, is vooral te danken aan mijn horloge en de podcast. Het horloge laat naast tijd, namelijk ook het aantal gezette stappen zien en dat stimuleert mij om verder te lopen dan naar de koelkast. De tweede lockdown heeft daar zelfs een schepje bovenop gedaan. Sinds het najaar is het mijn streven om dagelijks 10.000 stappen te zetten. Het horloge gaat dan namelijk vrolijk trillen en laat juichende beelden zien. In praktijk blijkt zelfs dat toch net niet genoeg stimulans om regelmatig die 10.000 stappen werkelijk te zetten.

Eindbazen

Daar heb ik wat nieuws op gevonden: de podcast. Dat werkt als een dolle. Steeds vaker weet ik de 10.000 stappen te halen. Op dit moment luister ik naar ‘eindbazen’ en ben fan. Fan van de diepgaande interviews, mooie inzichten en fijne inspiratie. Het moet gek lopen als ik daar de komende tijd niet meer over deel.

Logica boven tafel

Wandelen was voor mij een saaie bedoening dat er maar zelden van kwam, misschien heb jij wel een project wat zich nu futloos voortsleept en dat je steeds voor je uitschuift. Dat gebeurt niet zomaar; er zit altijd logica in. Er zijn altijd tal van factoren waardoor het project loopt zoals het loopt en in dit geval een slepende kwestie is geworden. Die logica moet boven tafel komen. Door dat weer helder te hebben – de patronen en de keuzes – kun je een oplossing kiezen die op dit moment past en stappen bepalen die daar zo efficiënt mogelijk aan bijdragen.

Wat heb jij nodig om het project weer in beweging te krijgen? Een horloge gaat helaas niet helpen, maar eens sparren over de helderheid van jouw project misschien wel. Heb je daar oren naar? Stuur mij dan een bericht (info@tanjacornelissen.nl) en ik denk graag met je mee.

Realiseer jouw doelen

Samen met jou schep ik helderheid in grote en kleine projecten, zodat je in rust en met vertrouwen nieuwe stappen kunt zetten.