Runrealisatie

Projecten en runshopping

11 jun 2021

Wachtend voor een rood stoplicht in Deventer, viel mijn oog op het ANWB bord dat aangaf dat ‘runshopping center De Snipperling’ rechtsaf was.

 

Google liet mij weten dat runshopping niets met hardlopen te maken heeft, maar alles met gericht aankopen doen. In ‘De Snipperling’ mogen alleen winkels, met spullen voor in en om het huis, zich vestigen. Kleding- en schoenenzaken worden geweerd. Dat beperkt de verleiding tot funshoppen. 

 

Waar de klant bij runshoppen direct op het doel afgaat, staat bij funshoppen juist de beleving centraal.

Een soort kijken, kijken, niet kopen. 

 

Winkels in en om het huis, klinkt mij trouwens als ‘woonboulevard’ in de oren. Ik vraag mij af of de aankondiging ‘runshopping’, mij voldoende zou stimuleren om niet alsnog hier en daar te gaan kijken. Maar dit terzijde.

 

Voor projecten is ‘funshopping’ in ieder geval geen goed idee. De kans, om met niets thuis te komen of met een miskoop, is groot als de actie zonder focus is.

 

Projecten gedijen en slagen bij runshopping of beter bij runrealisatie. Het is zo verleidelijk om je te verliezen in wat allemaal mogelijk is, om je te verschuilen achter nog meer onderzoek of om direct aan de slag te gaan. Niets menselijks is mij vreemd. 

 

Hoe verleidelijk en veilig funrealiseren ook is, echt succesvol zal het waarschijnlijk niet worden. Daar is runrealiseren voor nodig.

Belangrijk is dan dat:

1) Je weet wat je wilt bereiken

2) Duidelijk is wat klaar is, als het klaar is.

3) Je een plan en een planning maakt

4) Je telkens opnieuw de eerstvolgende actie bepaalt.

 

Ben jij vooral van de funrealisatie, maar wil je nu toch echt met iets moois thuiskomen? En kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Dan spreek ik je graag. Dit is de link: https://tanjacornelissen.nl/vip-intens/

 

Realiseer jouw doelen

Samen met jou schep ik helderheid in grote en kleine projecten, zodat je in rust en met vertrouwen nieuwe stappen kunt zetten.