Resultaat van lekker veel eten

Rupsje nooitgenoeg

2 jul 2021

Kort geleden overleed Eric Carle op 91-jarige leeftijd. Hij schreef het boek ‘Rupsje Nooitgenoeg’ dat  55 miljoen keer werd verkocht.

 “Ik weet dat ik als kind dacht dat ik nooit op zou groeien en groot en welbespraakt en intelligent zou worden,” vertelt de schrijver,  “Rupsje Nooitgenoeg is een boek over hoop: ook jij kunt groeien en vleugels krijgen”.

In het boek eet het rupsje zich klem aan vruchten, ijs, kaas, worst en taart.
Dit klinkt inderdaad fantastisch: weken lang lekker eten, een velletje dat barst en dan tevoorschijn komen als een prachtige vlinder. Als ik dat doe, dan barst ik vooral uit mijn broek en dat is nou niet bepaald hoopvol.

Toch is ook dit een verhaal over hoop. Soms lijkt het niets te worden met alle gave ideeën en mooie plannen. Dat je super enthousiast bent en weet dat je iets waardevols te bieden hebt, maar dat het niet lukt om het van de grond te krijgen of dat je vastloopt en het project niet verder komt. Je bent ervan overtuigd dat juist jij degene bent voor wie het slagen van projecten er gewoon niet in zit.

Maar ik weet dat de meeste projecten wel degelijk kunnen lukken, ja ook door jou!
Taart, kaas en ijsjes zullen je daar niet bij helpen. De kunst is om geen veelvraat te zijn, die er van alles bij haalt en het veel te complex maakt. Daardoor verlies je het overzicht en de goesting.

Maar als je jouw project vleugels wilt geven, houdt het dan simpel: denk aan je doel, vertaal het naar een tastbaar resultaat, maak een planning en ga aan de slag. Ik zeg niet dat het makkelijk is, zeker niet. Tegenslagen zijn onvermijdelijk en hobbels tekenen de weg. Maar het gaat erom die weg consistent te volgen, stap voor stap, net zolang totdat klaar is wat jij zo graag wilt.

 

Realiseer jouw doelen

Samen met jou schep ik helderheid in grote en kleine projecten, zodat je in rust en met vertrouwen nieuwe stappen kunt zetten.