Shampoo om je project te laten slagen

Uitgebluste taart

29 okt 2021

Aan tafel zit een uitgebluste vrouw. Voor haar een taart. Ronde schijven wisselen elkaar af door lagen crème. Langzaam stroomt de crème weg en zakt de taart in elkaar. De taart oogt al net zo lusteloos als de vrouw. De oorzaak blijkt in het haar te zitten. Sinds de fut uit haar haardos is verdwenen, voelt de vrouw zich helemaal futloos en mislukken de taarten.

De oplossing blijkt verrassend eenvoudig: een nieuw shampoomerk. 

De boost die deze shampoo brengt, levert haar niet alleen prachtig haar, maar ook geslaagde taarten.

En bovendien zoveel levenslust, dat zij – gehuld in een marjorette pakje – enthousiast uit een feesttaart springt. Dat laatste maakt mij dan weer huiverig  voor de aankoop van deze shampoo.

Tot zover de reclame. De shampoo werkt misschien wel voor taarten, maar helaas niet als je jezelf uitgeblust en incompetent voelt wanneer jouw project mislukt. Zelfs niet als je haar wel goed zit.

En nog erger… de kans is groot dat niemand je een goed idee aanreikt. Zelfs geen shampoo.

 Omdat jij niets laat merken.
Je werkt knetterhard, maar er zit geen lijn in.
Je presenteert strakke plannen, maar in feite zijn het doekjes voor het bloeden.

En ondertussen is het paniek in je hoofd. Je hebt namelijk geen idee hoe dit project kan slagen.

Hoe ik dat weet?
Simpel, zo was ik ook.

Ik was de projectleider die vond dat zij het zelf moest oplossen. Totdat ik zoveel slapeloze nachten had dat ik uiteindelijk om hulp vroeg. Vol schroom dat wel. En niet aan mijn collega’s, dat ook.

Dit bleek de doorbraak. Met ups en downs werd het daarna een geslaagd project.

In de loop der jaren heb ik gemerkt dat een belangrijk deel,  voor het slagen van projecten, aan de voorkant zit.

Zo had ik als projectleider ook veel liever willen werken: eerst denken en dan doen. Een stevig basis neerzetten. Even stil staan om duidelijk te hebben wat er is, waar je naartoe wilt en wat de bottlenecks zijn. Om zo een overzichtelijke structuur en een duidelijk stappenplan neer te zetten dat een stevige basis vormt om van stretch af aan effectief met je project aan de slag te gaan.

Daar heb ik een aanpak voor ontwikkeld, die ervoor zorgt dat jij en je project niet halverwege omvallen. Een aanpak waarmee je het overzicht én de energie erin houdt.

Als je nieuwsgierig bent of dit wat voor je kan zijn, stuur mij dan een DM (info@tanjacornelissen.nl).

En oh ja, niemand hoeft hier iets van te weten.

 

Realiseer jouw doelen

Samen met jou schep ik helderheid in grote en kleine projecten, zodat je in rust en met vertrouwen nieuwe stappen kunt zetten.