De schok van de onverwachte omstandigheden

Paddenschrik

19 nov 2021

Drie dikke padden keken mij onbewogen aan. En ik staarde terug, net zo koelbloedig. Geen kus natuurlijk, het zijn tenslotte padden en geen kikkers. Bovendien verwacht ik niet veel van een prins als die zich onder een kliko heeft gehuisvest. De papiervariant, dat dan weer wel.

Het was deze kliko die ik nietsvermoedend verplaatste voor het maandelijkse leegmoment. De eerste aanblik op de padden was minder koelbloedig. Mijn hart sloeg minimaal één keer over. Niet zozeer vanwege de padden, maar vooral omdat ik ze daar niet had verwacht.

De padden bleven ogenschijnlijk stoïcijns; geen sprongetje, geen kwaak, niks. Na een poosje draaiden zij zich om en slenterden doodgemoederd weg om zich op een ander beschut plekje terug te trekken.

Een maand later was ik de paddenontmoeting alweer vergeten. Weer zaten ze daar en maakte mijn hart een sprongetje. Weer die onbewogen blik en het waggelen naar een ander onderkomen.

Deze maand was ik voorbereid. Heel voorzichtig trok ik de kliko van zijn plaats. Niets. Ook de padden wisten inmiddels misschien wat ze konden verwachten en hadden alvast een ander onderkomen gevonden.

Iets dergelijks kan je overkomen bij jouw project, als de opdrachtgever zich een aantal keer ‘overvallen’  voelt door onverwachte wendingen in het project. Daar houden opdrachtgevers  niet van. Met alle gevolgen van dien.

Het vertrekpunt van je project is dan ook steeds dat er een duidelijke afspraak is over wat (kwaliteit) er wanneer (tijd) en tegen welke investering (geld) wordt geleverd. En natuurlijk zijn er onderweg altijd onverwachte omstandigheden zoals wijzigingen, tegenvallers en nieuwe inzichten. Maar als het eindplaatje daarmee gaat schuiven, zul je altijd deze drie aspecten moeten bespreken.

Want je wilt niet dat de opdrachtgever stilletjes vertrekt naar een nieuw onderkomen en jouw naam in de kliko verdwijnt.

Tijdens een VIP Focus komen de aspecten aan bod die van belang zijn om een stevige basis neer te zetten voor je project en hoe je daar het gesprek over aan gaat met je opdrachtgever.

Tijdens een VIP Focus nemen we alle aspecten door die van belang zijn om een stevige basis neer te zetten voor een geslaagd project en hoe je daarover het gesprek aan gaat met je opdrachtgever. Wil je er meer over weten? Wees welkom om het gesprek aan te gaan. 

 

Realiseer jouw doelen

Samen met jou schep ik helderheid in grote en kleine projecten, zodat je in rust en met vertrouwen nieuwe stappen kunt zetten.