Postvakantie dip? Ga direct weer op vakantie - met mij

Postvakantie dip? Ga direct weer op vakantie – met mij

18 aug 2023

De staycation heb ik geprobeerd, maar het werd nooit echt een succes. Altijd moest er toch weer wat. Iets opgeruimd, geklust of geregeld. Als ik dan niks deed, voelde ik me zelfs schuldig, want er lag nog zoveel waar ik niet aan toe was gekomen. Hoe idioot kun je het hebben? In ieder geval was er nooit echte rust. Al was het maar in mijn hoofd, omdat ik krampachtig mijn best deed om al dat moeten te negeren. Wat uiteraard niet lukte.

Jij snapt dat, dat weet ik zeker. Omdat je op je werk (en misschien ook thuis, maar daar hoor je mij niet over) hetzelfde tegenkomt: dat eeuwige gevoel dat er nog méér moet. En niet omdat je het zelf wilt, nee: omdat het moet. Voor een ander, voor een project, voor je collega of je leidinggevende. Staycation, maar dan zonder cation.

Mijn vakantie-oplossing is dat ik weg ga. Want ben ik weg, dan vervalt het moeten. Dan mag ik alles zelf bepalen. Dan regel ik dingen waar ik vrolijk van word. Niet teveel, want ik houd ook erg van uitslapen, terrassen en boeken lezen. Als de druk van alle verplichtingen wegvalt, dan borrelt blijdschap op en ontstaat er ruimte in mijn hoofd. Dat geeft energie.

Op het werk is er alleen de stay. Ik hoor je denken: ‘Hier kan ik niet zomaar weg!’ Dus probeer je rust te krijgen binnen je werk en zet je er nog eens de schouders onder. Elke keer als je denkt dat het werk onder controle is, komen er weer nieuwe verzoeken bij of blijken er onverwachte belangen op te spelen, waardoor de druk continu aanwezig blijft. En in plaats van afstand te nemen, blijf je toch weer achter je bureau zitten. Waarschijnlijk ga je vooral harder werken.

Ook daar zou het goed zijn om er even uit te stappen. Om even helemaal niets te doen en van een afstandje te kijken wat er gaande is. Even ademhalen. Even op vakantie.
Nee niet letterlijk en je hoeft geen weken weg. Wat jij nodig hebt om weer zin in je werk te krijgen, is niet meer dan twee uur ‘vakantie’. Gewoon twee uurtjes eruit met mij.
Na afloop voelt het alsof je wéken bent weggeweest. Je weet weer wat je te doen staat (en zeker ook: wat níet). Je weet ook hoe je dat doet zonder vast te lopen in de complexe verhoudingen van je organisatie. Dat voelt lekker relaxed. Het voelt als vakantie.

Dus als je er aan toe bent om weer even bij te komen, laat het mij weten via een DM, dan maken we een afspraak.

Realiseer jouw doelen

Samen met jou schep ik helderheid in grote en kleine projecten, zodat je in rust en met vertrouwen nieuwe stappen kunt zetten.