Om prioriteiten te stellen heb je geen achtbaan nodig (best jammer eigenlijk)

Yes, we gaan naar de Efteling!

15 sep 2023

Kotsmisselijk stond ik naast de Pegasus. Zojuist was ik voor de negende keer op rij  in deze houten achtbaan geweest. De achtbaan in de Efteling die niet lang daarna werd afgebroken en plaats maakte voor een nieuwe: Joris en de Draak. De oude was te vaak gebruikt denk ik, ook door ons dus.

Dat was jaren geleden. Toen de kinderen klein waren, mochten ze in de zomervakantie ieder een dag met mij op stap.  Een dag lang mochten zij bepalen wat we gingen doen, eten en drinken. In de weken voor de grote dag, bekeken ze alle dierentuinen en pretparken in Nederland. En na lang wikken en wegen, kwam er altijd een dag uit waar ze blij van werden. Grappig, dan was het besluit genomen en vielen alle twijfels weg. 

Een groot deel van de pretparken in Nederland heb ik daardoor gezien. De Efteling zelfs meerdere keren. Maar dat maakte niet uit, want elk kind was anders, zodat die dagen in bijna niets op elkaar leken. Bovendien vind ik de Efteling sowieso leuk.

Ongemerkt heb ik ze daarbij geleerd om zelf te bepalen wat ze wilde en om daar voor te gaan staan.

Dat doe ik ook met mijn klanten. Ik ga niet met ze naar pretparken en dierentuinen, maar ik leer ze wel heel scherp te hebben wat ze echt willen, daarvoor te kiezen en dat ook voor elkaar te krijgen.

Ik help ze om te gaan staan voor wat ze echt belangrijk vinden  in hun werk. Net zoals mijn kind dat voor de Efteling koos, dan was Blijdorp geen optie meer. Je kunt het niet allebei.

Dat geldt ook voor jou. Maar grote kans dat je dat nog wel doet. Nog steeds doe je allebei probeert, omdat er zoveel ligt, er zoveel belangen meespelen of dat het project waar je aan werkt zo ingewikkeld is. En je wilt niet laten blijken dat je het niet meer overziet. Dus doe je maar alles met de nodige stress tot gevolg.

Maar weet dus dat ik je daarbij kan helpen en dat je daarvoor niet eens in een achtbaan hoeft te stappen. Gewoon een DM sturen is genoeg. 

Welke attractie vind jij het leukst?

Realiseer jouw doelen

Samen met jou schep ik helderheid in grote en kleine projecten, zodat je in rust en met vertrouwen nieuwe stappen kunt zetten.