Een deadline haal je niet door in wonderen te geloven

Nog even zo doorgaan en je grote klus bestaat niet meer

20 okt 2023

“Mijn computer is overleden”. Tot haar frustratie doet de computer van mijn dochter het niet meer, nadat een flesje water in haar tas was gaan lekken.  Ze baalt enorm en is nu aan de slag met USB sticks en een geleende computer om haar verslag toch op tijd af te krijgen. Maar handig is het natuurlijk niet, want ze kan haar eigen programma’s niet meer gebruiken, veel schrijfwerk is definitief verloren gegaan en dan moet ze ook nog een nieuwe computer kopen.   

Het zat er aan te komen, want het flesje lekte al eerder. Maar dat was een enkele keer en dan ook maar een beetje.
Te verwaarlozen.
 En dat deed zij dan ook. Het ging lang goed, tot het nu dus goed fout ging. Natuurlijk weet zij zelf ook wel dat het niet handig was om die fles en haar computer in dezelfde tas te laten. Dat hoef ik haar niet te vertellen.

Ook bij jou zijn er signalen genoeg dat het niet goed gaat met die ene grote klus. Je hebt met tegenslagen te maken. De vraagstelling is veranderd, collega’s leveren hun informatie niet op tijd op en dan zijn er ook steeds weer nieuwe stakeholders met wie rekening moet worden gehouden. Al met al is het onwaarschijnlijk dat je de deadline nog gaat halen. Je zou het moeten aankaarten, dat weet je zelf ook wel. Maar toch doe je het niet, want dan val je door de mand. Dan ben je degene die zo’n klus eigenlijk niet kan waarmaken. Echt niet!
Dus speel je mooi weer en ondertussen hoop je op een wonder.  

Ik kan je garanderen dat het niet vanzelf goed komt. Dat wonderen niets te maken hebben met het halen van deadlines. Als het toe nu toe niet goed is gegaan, dan wordt het niet beter in het volgende deel en sterker nog:  je gaat de verloren tijd ook niet meer inhalen. Want het  tweede deel zal er waarschijnlijk precies hetzelfde uitzien.

Tenzij je echt iets verandert. Dat begint bij overzicht in de planning. En je zult het moeten aankaarten, daar is geen ontkomen aan. Als je dat moeilijke gesprek goed voorbereid in wilt gaan, dan kan ik je daarbij helpen. We maken de planning op orde, creëren oplossingen voor de doorstart en bereiden het gesprek voor. Klinkt lekker toch?!

Je hoeft me alleen een DM te sturen, dan gaan we direct aan de slag.

Een klein voordeel voor mijn dochter is dat zij eigenlijk toch al een nieuwe computer nodig had. Nu is van uitstellen geen sprake meer en kan het dilemma over wel/niet een nieuwe computer uit haar hoofd.

Realiseer jouw doelen

Samen met jou schep ik helderheid in grote en kleine projecten, zodat je in rust en met vertrouwen nieuwe stappen kunt zetten.