Paracetamol helpt niet bij chaos in je hoofd

Oplossingen blijken vaak simpeler dan gedacht

17 nov 2023

Afgelopen vrijdag kreeg ik pijn in mijn rug. Zomaar ineens vanuit het niets.

Binnen enkele minuten kostte elke beweging mij moeite. Het lukte niet eens meer om zelf mijn sokken aan te trekken. Zitten en staan werden ingewikkeld. Om over slapen maar helemaal te zwijgen. Dat lukte nauwelijks meer.  

 

Dat brengt mij terug naar jaren geleden, toen slapen ook niet lukte. Destijds geen rugpijn, maar een project dat ik moest managen. Ondanks al mijn ervaring had ik geen idee over de aanpak. Alle piekernachten die volgden, leidde niet tot de oplossing, hooguit tot meer stress. Steeds bleven mijn gedachten in hetzelfde kringetje ronddraaien. Maar die twijfels aankaarten? Van me nooit niet! Ik was als expert ingehuurd en als je dan niet weet hoe het moet … wat een afgang.  

 

Toen de tijd begon te dringen en slaapgebrek zijn tol eiste, heb ik mijn probleem schoorvoetend voorgelegd aan een vriendin. De oplossing bleek veel simpeler dan gedacht.

Had ik het maar eerder gevraagd, dan was het project sneller gegaan en had ik beter geslapen.
Want daarna liep het project. Natuurlijk waren er ook hobbels tussendoor, maar het liep gestaag door en is helemaal goed gekomen. 

 

Paracetamol en ibuprofen hebben mij de afgelopen nachten geholpen om toch te kunnen slapen. Helaas werken die niet bij piekernachten en chaos in het hoofd.
De afgelopen jaren heb ik een methode ontwikkeld die daar wel bij helpt. Die structuur brengt in al die chaos en zorgt dat je effectief in actie blijft.   

 

Iets voor jou? 

 

Plan dan eens een online koffietje met me in. Ik kijk graag eens met je mee hoe mijn methode ook voor jou kan werken.

 

 

Realiseer jouw doelen

Samen met jou schep ik helderheid in grote en kleine projecten, zodat je in rust en met vertrouwen nieuwe stappen kunt zetten.