Jouw krachtige kant laat je niet zien op het werk

Doorploeteren is niet de enige optie

24 nov 2023

“Dance, Boogie Wonderland, hey, hey”, gezichten die ik alleen ken als klassieke portretten uit het Rijksmuseum, zingen mij ineens toe. Hits uit de afgelopen decennia worden vertolkt door oude gezichten.

Gezichten die iedereen alleen kent in een stille houding. Die gezichten laten nu van zich horen. Misschien sloegen deze personen in hun tijd regelmatig met de vuist op tafel en hadden ze het hoogste woord. Maar dat is niet te zien en eigenlijk kan ik mij daar ook niets bij voorstellen.  

Grote kans dat jouw collega’s ook maar één kant van jou zien. Misschien ben jij thuis degene die alles regelt en organiseert en zien ze op het werk alleen die bescheiden, hardwerkende vrouw die altijd klaar staat voor anderen. Die – zonder er woorden aan vuil te maken – gaten opvult en steeds ja zegt tegen opdrachten. Een stille gouden kracht.

Ergens zou je wel anders willen, duidelijker willen zijn en je eigen prioriteiten willen stellen. Maar je doet het niet. Je laat je leiden door de waan van de dag. Want je wilt het beste voor het bedrijf en geen boze gezichten, dus ploeter je maar door.

Dat doorploeteren lijkt de enige optie, maar dat is niet zo. Stil staan en anders naar je werk kijken, geeft overzicht en ruimte om andere keuzes te maken. Ergens  weet je dat wel, maar doe je het toch niet. Want druk.

Doe eens gek en blokkeer hier tijd voor, desnoods een halfuurtje. Liefst met een ander. Dat kom je er niet meer onderuit. En een ander kan je beter helpen om helderheid te krijgen, want het is niet altijd eenvoudig om overzicht te hebben als je er midden in staat.

Door de jaren heen heb ik een methode ontwikkeld die in één gesprek die helderheid kan geven. Dus ik zou die ander voor je kunnen zijn. Mocht dit je aanspreken, laat het me dan weten. Dan plannen we een online koffietje om te kijken hoe mijn methode voor jou kan werken.

Mijn voetjes gingen van de vloer daar in Eindhoven. Meezingen deed ik ook. Veel van mijn oude collega’s zouden zich verbazen. 

 

 

Realiseer jouw doelen

Samen met jou schep ik helderheid in grote en kleine projecten, zodat je in rust en met vertrouwen nieuwe stappen kunt zetten.