Overzicht zit niet in het kerstassortiment 2023

Je verwacht dat het vanzelf rustiger wordt. Ja, jij ook.

15 dec 2023

De parkeerwachters hadden hun handen vol. Het was druk bij het tuincentrum. Zelfs de moeder met een bakfiets zocht lang naar een plekje. Met gebaren en tekens zorgden de wachters dat het parkeerproces toch ordentelijk verliep.

Het was druk, maar niet te druk. Bij een te veel aan mensen wil ik alleen maar weg. Een ander trekt zich daar niets van aan, maar mij bekruipt de onrust. En daar word ik niet per se een leuker mens van.

Nu volgden we braaf de aanwijzingen en stroomden door richting de kerstbomen. Gelukkig had ik geen haast. Geamuseerd keek ik naar tientallen schappen met op kleur gesorteerde ballen, lantaarns waarin het doorlopend sneeuwde en een volledige ministad met bewegende poppetjes.

De grens tussen druk en te druk is persoonlijk. Dat geldt voor te veel mensen, maar ook voor te veel werk. Dat herken jij ongetwijfeld ook. Waar de één nog prima functioneert (of lijkt te functioneren…), slaan bij jou de stoppen door. Je verliest het overzicht en de stress slaat toe. Je wilt het graag goed doen of bent bang dat het dit keer niet gaat lukken en dan word je al snel in je eigen emotie gezogen. Daardoor is het soms lastig om er even boven te gaan hangen.

Te druk heeft dus niet alleen met de hoeveelheid werk te maken, maar ook met hoe jij er mee om gaat. Met hoe je gebakken bent. En dat is nergens een probleem.

Wel is het lastig dat het gevoel overweldigd te zijn niet vanzelf over gaat. Je hebt niet ineens overzicht. Er ligt geen kleurig ingepakt presentje met overzicht onder de kerstboom. Hoe vaak je het ook op je lijstje zet. Was het maar zo. Ik heb de Kerstman even gebeld en overzicht zit helaas niet in het assortiment voor 2023.

Daar zul je zelf voor moeten zorgen. Wat je wel op je lijstje kunt zetten is hulp om weer grip en overzicht te krijgen. Niet op het lijstje voor de Kerstman, maar bijvoorbeeld op een lijstje voor mij. Want overzicht zit toevallig wel in mijn assortiment. Mocht je dat willen, zet je wensenlijst dan in een DM, dan plannen we een online koffie in.

Na alle ballen, lantaarns en dorpen kwamen we bij de kerstbomen. Achteraan in een hoekje vonden we een bescheiden boom. Precies goed. Tijdens het wegrijden was geen parkeerwacht meer nodig. Ook dat ging precies goed.

 

Realiseer jouw doelen

Samen met jou schep ik helderheid in grote en kleine projecten, zodat je in rust en met vertrouwen nieuwe stappen kunt zetten.