Houvast met kerst

De invulling verandert, maar het kader blijft hetzelfde

23 feb 2024

Elke eerste kerstdag vieren we met mijn familie. Dat is al tijden zo. Jaren was het bij mijn ouders, maar nu bij de volgende generatie. Het tijdstip veranderde van avond naar lunch en weer terug. De gerechten zijn elk jaar een verrassing. Maar de dag is een constante, die verandert niet.

Die gewoonte geeft rust. Geen telefoontjes en appjes over welke dag bij welke familie. Nooit scheve gezichten of niet ingeloste verwachtingen. Iedereen weet waar die aan toe is.

Het is het soort rust dat je op je werk ook in routinetaken hebt. Maar bij een project is het andere koek. Projecten gaan altijd over iets nieuws en daarmee gaan ze logischerwijs het onbekende in. Dat maakt het gaaf, maar ook spannend en onzeker. Dan is een houvast handig. Zeker als je project een tikje uit de hand dreigt te lopen of als de deadline valt in een periode die toch al hectisch is – ik vergelijk het niet voor niets met kerst 😉

Het mooie is: zo’n houvast bestaat. Ja, ook in projectmatige klussen. Net als bij mijn eerste kerstdag: de invulling verandert, maar het kader blijft hetzelfde. Als je het handig aanpakt, verloopt elk project via een vaste structuur. Die structuur geeft houvast. Ik zie het bij mijn klanten: als het kader maar eenmaal staat, blijkt zelfs het meest hectische en veeleisende project ineens behapbaar te worden.

Nou is de kans groot dat je de kerstvakantie ingaat met stress over een lopend project dat écht af moet na de jaarwisseling. Geen fijn gevoel, zo onder de kerstboom.
Weet dan dat zo’n kader bestaat. En dat ik je kan leren hoe je dat toepast op jouw project, zodat je die deadline haalt komend jaar. 
Helemaal handig is het natuurlijk als je nu alvast bij me inboekt. Dan kun je rustig de kerstdagen in, omdat je weet dat je in 2024 je project tot een goed einde brengt. 

 

Realiseer jouw doelen

Samen met jou schep ik helderheid in grote en kleine projecten, zodat je in rust en met vertrouwen nieuwe stappen kunt zetten.