Tanja Cornelissen

Realiseer jouw doelen zonder omwegen

Jouw project? Appeltje eitje!

Individuele mentoring voor succesvolle projecten

Heel hard werken maar geen echte voortgang boeken

 

Je bent er helemaal klaar voor en wilt echt aan de slag met dat waardevolle idee. Enthousiast vertel je erover en je hebt tijd gereserveerd in je agenda. Je hebt zelfs de minitraining gevolgd en nu zit je daar, hoe ga je verder? Waar moet je beginnen? Je begint maar ergens en neemt je voor om er volgende week echt mee aan de slag te gaan. Voordat je het weet is de agenda weer gevuld met allerlei taken en acties die ook om aandacht vragen. En stiekem is dat wel lekker, want zo heb je een goed excuus. Maar in je achterhoofd blijft het knagen. De tijd vliegt. Je werkt hard en merkt ondertussen dat jouw plan toch niet echt van de grond komt. Ook ik weet hoe dat gaat.

 

Natuurlijk niet alle projecten zijn appeltje, eitje. Maar ik weet dat jouw project een succes kan zijn

 

Want ik weet ook dat bijna elke droom, elk plan bereikbaar wordt als je er echt in gelooft en er helemaal voor gaat. Een deel van de geheim zit vervolgens in focus, structuur en planmatige acties. Het geloof en de inzet liggen bij jou, net als de inhoud. Met de aanpak help ik je graag, want ik weet ook de theorie leuk is, maar dat de werkelijkheid een stuk weerbarstiger.  Samen organiseren we de chaos in je hoofd en brengen lijn in alles wat moet gebeuren om zo stap voor stap te gaan en te zorgen dat je uiteindelijk de doelen bereikt waar je mee bezig bent. Om te zorgen dat het allemaal lukt. Dat je het een beetje leuk en ontspannen houd. Want laten we eerlijk zijn: ideeën bedenken is leuk, maar het planmatig realiseren (voor de meesten van ons) een stuk minder.

Individuele mentoring waardoor je stap voor stap werkt richting het resultaat dat je graag wilt.

We ontrafelen je gedachten zodat je steeds met een frisse blik kijkt en weet waar je  je op wilt richten.

 √

Je leert hoe je effectief in actie kunt blijven.

Je bouwt je eigen gereedschapskist met tools die je kunt gebruiken om meer grip op projecten te krijgen.

Je ontwikkelt een duurzaam patroon van eerst denken en dan doen.

 √

Je gaat meer rust ervaren, want je weet beter wat je kunt verwachten en wat jij daarmee wilt.

 

Zin om door te pakken?

Nu je bezig bent geweest met de ‘vliegende start’, wil je dit momentum misschien wel vasthouden om door te pakken. Om het blije gevoel te krijgen van vooruitgang en het resultaat te bereiken waar je mee bezig bent.

Mocht je dat niet alleen willen doen, stuur mij dan een mail zodat een we een afspraak kunnen maken om te bespreken wat ik voor je zou kunnen betekenen.

De deadlines voor Congres, boek en workshop behaald

Toen ik liep te worstelen met de deadlines van een paar geweldige projecten, kwam ik toevallig in gesprek met Tanja. Ik had zoveel projecten tegelijk lopen dat ik niet goed meer wist hoe ik dat allemaal op tijd af zou kunnen krijgen. Mijn boek, de workshop, alles moest af zijn voor het congres waar ik dat zou presenteren. Het was wat veel tegelijk geworden. Tanja heeft mij daarbij geweldig geholpen door structuur aan te brengen en dit te vertalen naar een helder schema en een stappenplan. Mede dankzij deze overzichten zijn de deadlines gehaald. Daarnaast hield zij mij ook bij de les door af en toe aan mijn jasje te trekken rondom deadlines en acties die opgepakt moesten worden. Die stok achter de deur bleek zeer waardevol. Alle zaken kwamen op tijd af! Haar oprechte interesse, kritische vragen en heldere diagnose heb ik daarbij als bijzonder waardevol ervaren. Ik kan Tanja aan iedereen aanbevelen die vol ambities met allerlei zaken bezig is en op zoek is naar structuur en overzicht in al die projecten tegelijk. Het heeft mij heel veel rust en overzicht opgeleverd. En ik heb mijn doelen behaald!

 

Marsha Pinedo

Directeur , Villa Pinedo

Wekelijks overzicht

Als ondernemer in technologie houd ik mij het liefst bezig met bijzondere klussen binnenhalen en realiseren; niet met planningen, projectplannen en brandjes blussen. Plannen is niet mijn kracht. In ons wekelijkse gesprek zetten Tanja en ik alle actiepunten op een rij. Kluwen planningsvraagstukken trekken we direct uit elkaar en lossen we op, zodat ik de week met frisse energie kan beginnen.”

Menno Schellekens

Eigenaar, Schellekens Analytics & Consulting

Wat ik leerde…
Meer dan twintig jaar werkte ik als projectmanager en adviseur in het bedrijfsleven. Vanuit die ervaring ken ik de hectiek die een project met zich meebrengt. Ik weet hoe het is om door de bomen het bos niet meer te zien, maar ken ook de vreugde van het wel lukken.

Waar ik nu blij van word…
Als projectmentor sta ik niet meer zelf aan het roer, maar denk mee met mensen die even vastzitten. Die worstelen met deadlines, met hun dromen die in de ideeënfase blijven rondcirkelen of met doelen die maar niet afkomen, omdat het leven er steeds tussendoor komt. Al jaren help ik hen om met meer rust, sneller en succesvoller resultaten te boeken.
Hoe zou het zijn als het wel lukt? Wees welkom! Want juist die rol van aanjager, tipgever en cheerleader vind ik het allerleukste.  

Denken en daarna doen, zodat het wel lukt

Zoals je in de minitraining hebt kunnen ervaren, zijn projecten en projectmatig werken niet alleen voorbehouden aan grote bedrijven, lange trajecten en dikke documenten. Natuurlijk geldt dat voor een aanzienlijk aantal grotere projecten.
Maar vaak is dat helemaal niet nodig.

Projectmatig werken is een manier van werken om gestructureerd met een plan aan de slag te gaan. Een manier om met anderen aan iets nieuws of anders te werken. En dat binnen een tijdslimiet.
Projectmatig werken is als een gereedschapskist met daarin de tools die je kunnen helpen om stappen te zetten en jouw doel werkelijkheid te laten worden. In mijn kist zitten daarnaast ook tools voor het stroomlijnen van processen en gesprekken. Samen kijken we wat jij uit de kist kunt gebruiken en die tools stop je vervolgens in jouw eigen kist. De hamer en de zaag als hulpmiddelen om jouw droomkast te bouwen.

Voor mij zit er een logische volgorde in het bewandelen van de weg van idee naar realisatie; wat wil je bereiken? hoe ziet het eruit? hoe ga je er komen? en ja, daarna is het een kwestie van gaan en vooral doorgaan. Daar zit waarschijnlijk de grootste uitdaging, want dan komt de waan van de dag om de hoek kijken met alle hobbels en onverwachte wendingen van de dagelijkse praktijk. Daar komt het neer op week na week effectieve stappen zetten, totdat je de resultaten bereikt waar je mee bezig bent.

Misschien is het voor jou lastig om te bepalen waar jij op dit moment staat en wat jou nu het beste zou kunnen helpen. Geen nood, daar help ik je bij.

In een gesprek is het voor mij snel duidelijk waar je staat en wat dan nodig is. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld nog loopt te stoeien met de basics uit de ‘denkfase’ omdat de mooie ideeën blijven bruisen. In dat geval gaan we eerst een paar uurtjes zitten om helderheid te krijgen in waar je nu staat en waar je naartoe wilt. 

Steeds kijken we wat nodig is om jouw gedachten te ontrafelen en helderheid te krijgen in wat je wilt en wat nodig is om met rust en overzicht gestaag richting het resultaat te gaan dat jij zo graag wilt. En ondertussen vul jij jouw gereedschapskist, zodat je niet alleen nu werkt naar een mooi resultaat, maar die tools ook kunt inzetten voor al jouw volgende plannen en ideeën.

Ben je klaar met plannen die blijven steken in dromen?
En klaar voor het waarmaken van die dromen?

En doe je dat liever niet alleen? Dan gaan we samen op pad om van jouw project een succes te maken.
Jouw kennis, jouw aanpak. Mijn kritische vragen, duidelijke overzichten en frisse blik.
Met die ijzersterke combinatie komt er focus in jouw acties en een helder pad naar jouw doel.  

Alle rechten voorberhouden Tanja Cornelissen 2020