Strategie

Alle stappen precies inzichtelijk

Grip

Het project staat in de steigers. Je weet op hoofdlijnen hoe het eruit ziet en wat je wilt, maar merkt nu dat deze wetenschap te vaag is om daadwerkelijk stappen te kunnen zetten. Hoe zorg je dat je echt aan de slag kunt en weet wat je in de gaten moet houden?

Bij deze pijler gaan we aan de slag om het project concreet uit te werken. Naast de hoofdlijnen wil je ook bepalen wanneer het project succesvol is. Als de ‘probleemhebber’ tevreden is, klinkt goed, maar schiet te kort. Want wanneer is dat dan? Als het project op tijd is afgerond? Als er binnen het budget wordt gebleven? Als alles wat gedaan moet worden, is uitgevoerd? Als het resultaat voldoet aan de gestelde eisen? Of bij een combinatie van deze factoren?

Je moet dus weten wat er nodig is om het project succesvol te laten slagen en welke factoren meespelen tijdens de uitvoering.

In feite ben je steeds bezig met verwachtingen. Verwachtingen over het resultaat, over wie het gaat uitvoeren, over de tijd en het geld dat eraan wordt besteed. Dat geeft rust en controle. Je hebt immers zicht op de weg. Als het anders wordt door de praktijk van alledag, dan weet je dat en dan kun je daarover communiceren en bijsturen waar nodig. Het ligt voor de hand dat het behoorlijk wat tijd, geld en frustratie scheelt als je een plan hebt, dan als je gewoon maar ergens begint. Zo voorkom je ook dat andere betrokkenen voor teleurstellingen komen te staan. Je moet er niet aan denken dat zij niet meer met je willen werken, jouw product afwijzen of je zelfs aanklagen.

Wat gaan we dan doen?

We gaan een dagdeel aan de slag met de tools die belangrijk zijn in deze fase.
We beginnen met een selectie van de tools die voor jou bruikbaar zijn in deze fase.
Denk daarbij aan een actieplan, een begroting en een programma van eisen.
We bespreken wat je al weet en maken daarmee een begin voor de invulling van die tools.

Daarna ga je zelf aan de slag om de overzichten compleet te maken voor zover nodig en mogelijk.

Als je zover bent, maken we een tweede afspraak. Dit keer van twee uur. We bespreken de knelpunten die je bent tegen gekomen en bepalen hoe je hiermee – in de weerbarstige praktijk – de teugels in handen kunt houden.

Wat levert het op?

Een set van tools uit de gereedschapskist die jou helpen om de droom werkelijkheid te laten worden; een concrete uitwerking van het doel. Denk daarbij aan tools als een aktieplan, een pakket van eisen en een begroting

 

Kosten: €400 ex. BTW

Plans are worthless, but planning is everything.

Eisenhower