Selecteer een pagina

VIP Focus

Pak de regie om
doelen te bereiken

 

Mijn begeleiding om in korte tijd rust, inspiratie en haalbare plannen te krijgen

Ben jij zo’n gouden kracht? Dan ben je hier op de goede plek om weer regie te krijgen!

 

✔   In no time overzicht en structuur in je project(en).

✔   De eerstvolgende acties gepland.

✔   Een efficiënte aanpak richting het bereiken van je doel.

✔   Keuzes gemaakt waardoor tal van acties afvallen.

✔   Zin om weer met je project aan de slag te gaan .

Van ‘ik moet’…

 

Je zet je volledig in voor het bedrijf, verzet bergen werk, zegt overal ‘JA’ op en dicht gaten waar anderen overheen stappen. Inmiddels kun je de bomen in het bos al een tijd niet meer onderscheiden en lijkt het wel of het werk nooit afkomt. Telkens als het lijstje korter wordt, komt er weer een nieuwe taak bij. 

Vol enthousiasme begon je aan deze baan en droomde van de successen die je zou halen. Je had zelfs al ideeën over hoe je het aan wilde pakken. Het is er nooit van gekomen en intussen zijn die ideeën ongemerkt naar de achtergrond verdwenen. Sterker nog: je weet nauwelijks meer wat je zelf wilt en laat de dagen leiden door werkzaamheden die voortkomen uit plannen van anderen. 

Misschien volg je soms een training om de stroom aan taken het hoofd te kunnen bieden, maar zelfs dat leidt tot teleurstellingen. Vol inspiratie en mooie plannen, kom je daags na de training op kantoor, maar dan loopt de mailbox vol, gaat de telefoon, staat de baas aan je bureau en hebben je collega’s allerlei vragen. Dan denk je: laat ik dat maar eerst even regelen. Ik moet dat nu oplossen en daarmee komen die ambities meteen op de tweede plaats. 

Je kunt zo door blijven hobbelen, maar als je er klaar mee bent, omdat je weet dat je zoveel meer waarde zou kunnen bieden als je maar meer tijd en kansen zou krijgen, dan is het tijd voor een andere afspraak. 

 

…. Naar ‘ik wil’ 

 

Want hoe zou het voor je zijn als jij de regie hebt, als je jouw energie en tijd zo zou kunnen inzetten dat ze een optimale bijdrage zouden kunnen leveren aan het bedrijf en aan jouw carrière? Dat je overzicht en ruimte hebt om na te denken en om aan jouw belangrijkste projecten te werken? En dat die projecten succesvol afkomen? Maar ook dat de ambities uit een training niet verloren gaan in de waan van de dag, maar geintegreerd worden in de dagelijkse werkzaamheden. 

Dat kan. Ik zeg niet dat het makkelijk is. Alles begint bij eerst denken en dan doen. Bij het aanpakken van jouw eigen gedrag om grip te krijgen door grenzen aan te geven, vragen te stellen en keuzes te maken. Het kan en ik help je daar graag bij. 

 

Betekent VIP Focus dat je nog meer tijd kwijt bent?

Nee, de VIP Focus zelf kost je nauwelijks tijd. Ook omdat ik het voor je uitwerk.

Daarna levert het je juist tijd op.

Zo ziet het eruit als ik je begeleid:

 

1. Dagdeel: focusgesprek voor overzicht, een stappenplan en de voorbereiding voor (ingewikkelde) gesprekken

Op een plek van jouw keuze, gaan we een paar uur rustig zitten met een koffie en  koek. Samen nemen we je agenda door en alles wat verder om aandacht vraagt. Jij vertelt. Ik luister, analyseer en stel vragen, zoals:

  • Wat is het doel van het project of de projecten? Wat wil je ermee bereiken?
  • Hoe weet je of het project geslaagd is? Wat hoort er wel bij en wat niet?
  • Wat zijn de risico’s?
  • Wat is jouw rol?
  • Wat heb je nodig?

Op deze manier ontwarren we de kluwen aan gedachten in je hoofd. We schetsen en leggen verbanden. Zo ontstaat een structuur en mijn ervaring is dat er dan als vanzelf keuzes naar boven komen. Keuzes wat je belangrijk vindt, waar je aan wilt werken en hoe je dat gaat doen. De basis voor het stappenplan dat de route uitzet naar succesvolle resultaten.

Niets houd je meer tegen. Hoewel… jouw keuzes zorgen ervoor dat jij niet meer alles gaat doen. Dat betekent dat verwachtingen van anderen moeten worden bijgesteld. Daarover moet je het gesprek aangaan. Dat gesprek bereiden we voor, zodat je bereikt wat je wilt, zonder te boek te staan als een spelbreker.

 

2. Routekaart en inspiratievragen

Na een focusgesprek puzzel ik net zo lang totdat er een routekaart ontstaat met een overzicht van alles wat je wilt en moet doen. Op 1 A4 staan alle projecten die je op je bord hebt liggen én zie je wat de knelpunten zijn. De kaart kun je gebruiken om wekelijks je vorderingen te zien. Het zorgt voor focus en wapent je zo tegen de waan van de dag. Het zal je helpen om je tijd en energie slim te besteden.

Naast de routekaart ontvang je een reeks inspiratievragen die je kan helpen om nog meer focus aan te brengen, om nog scherpere keuzes te maken.

 

3.  Twee reflectiegesprekken

Drie weken na het focusgesprek hebben een gesprek van een uur om te kijken of gelukt is wat je van plan was. We houden de routekaart tegen het licht. Wat heb je nodig voor de volgende stappen? Dan kan zoiets zijn als meer tijd of extra handen. En hoe ga dat organiseren?
Kortom: reflecteren, bijstellen en aanvullen.

Een maand na dit gesprek, volgt opnieuw een reflectiegesprek van een uur.

 

Een praktische aanpak om daarna weer maanden vooruit te kunnen

 

Geloof me, jij bent goud waard voor jouw organisatie, Maar jij kunt alleen goud geven, als je de moed hebt om vragen te stellen, keuze te maken en ‘NEE’ durft te zeggen. Dat is niet makkelijk. Dat gaat niet inees en het is en blijft vallen en opstaan. Maar ik wens dat het je lukt, dat je het gevoel van regie in handen krijgt.

Met mijn jarenlange ervaring als adviseur en projectleider in het bedrijfsleven, ben ik daarbij graag jouw luis in de pels, tipgever, maar het liefst jouw cheerleader. Zodat jij de resultaten kunt halen waarmee jij het verschil maakt voor jou, voor het bedrijf en misschien zelfs voor de wereld.

Dus wil jij een boost om weer vol goede moed aan de slag te gaan?

Dan is dit echt iets voor jou!

Je krijgt:

    Drie uur mijn exclusieve aandacht vol vragen, tips en inzichten. Met als resultaat helderheid in jouw doelen en project(en) en weer zin om het aan te pakken.

     Een op maat gemaakt schema waarop in één oogopslag duidelijk is waar je staat, waar je naartoe wilt en welke bottlenecks in de weg staan.

     Inspiratievragen voor betere keuzes en inspiratie voor groei.

     Twee reflectiegesprekken om voortgang te blijven boeken. Misschien heb je meer tijd nodig, meer handen of een praktische aanpak. In deze gesprekken bespreken hoe je dat kunt organiseren, zodat je weer op koers komt of blijft.

     De mogelijkheid om tussendoor vragen te stellen via de mail.

Ik was al een aantal keer met mijn plannen vast gelopen, waardoor ik Tanja in heb gevlogen :).
Tanja kwam voor de VIP intens in de middag bij me thuis. Ik voelde me gelijk op mijn gemak. Ze had zich goed voorbereid op deze middag zodat we gelijk aan de slag konden. Ze vroeg mij te vertellen op een ontspannen persoonlijke manier over wat ik met mijn bedrijf neerzet, wat mijn drive is en wat ik het allerleukste vind te doen. Wat ik geweldig vond is dat er na een uur een doelgroep en plan uit rolde! Deze had ik nooit gekozen wanneer ik de opdracht zou krijgen een doelgroep te kiezen. Voor het eerst zou ik aan de slag gaan met iets wat  ik echt graag doe en wil delen met de wereld. We maakten een plan, deze van iets groots naar stappen die ik nu kan gaan ondernemen. De kracht van Tanja is dat ze kijkt naar wat er is, de valkuilen en blokkades samen bekijkt en vervolgens mee te denken hoe het wel haalbaar wordt. Ik ben enorm blij met deze intense middag, die een groot startschot is voor een mooi project. Deze keer echt vanuit mezelf, ik heb er alle vertrouwen in! En het is nog leuk ook. Nu hebben we regelmatig een online afspraak waarin we de vorderingen en richting samen bekijken wat ik als enorm waardevol ervaar. Steeds terug die focus 🙂 Kortom, echt een aanrader! 

Anne de Meij

Eigenaar, Move to mend

“Toen ik aan het werk ging bij een nieuwe organisatie voelde ik me na een paar maanden overspoeld door alles wat bleek te moeten worden veranderd, vernieuwd, aangepast. Tanja heeft mij toen in een structuurgesprek veel houvast kunnen bieden. Haar kritische, analytische vragen mondden uit in een helder, praktisch advies, waaruit bleek dat ze zelfs de kleine details uit mijn verhaal had gehoord en op juist waarde had weten te schatten. En ook niet onbelangrijk: Tanja weet het gesprek met relativerende humor te voeren! Die combinatie zorgt voor een grondig maar goed contact, dat je in staat stelt je open te stellen voor feedback. Dankzij Tanja’s interventie was ik meer in staat de juiste prioriteiten te stellen en efficiënter te werken. Mijn tijdsindeling is nu beter, mijn werk gestructureerder.”

Denk jij nu..

 

‘Hoezo levert het tijd op? Volgens mij kost het me juist extra tijd en ik heb het al zo druk…’. 

Het gezegde ‘een goed begin is het halve werk’ klopt hier helemaal. Als je tijd besteedt aan een overzicht, aan wat jij belangrijk vindt en een goede aanpak, dan ga daarna niet alleen recht op je doel af, maar maak je ook keuzes waardoor je niet meer alles hoeft te doen.

 

‘Mijn werk is zo’n chaos, dat moet ik eerst opruimen…’.

Ho stop! Je hoeft niets op te ruimen, te structureren of te organiseren voordat je bij mij aanklopt. Kom met chaos, met wat er  nu is, met halve aantekeningen. Je bent enorm welkom, precies zoals het is. Niets is voor mij te gek.

 

‘Mijn baas denkt dat ik het allemaal prima alleen af kan…’  

Zelf was ik ook de laatste persoon die om hulp vroeg. Ik was immers als projectleider ingehuurd en vond dat ik door de mand zou vallen als ik aangaf vast te zitten. Daarmee is destijds veel tijd verloren gegaan.
Het wordt alleen maar lastiger als je jouw baas straks moet vertellen dat niet af is wat je hebt afgesproken. Dan is het makkelijker om aan te geven dat je nu hulp kunt gebruiken om daarna sneller resultaten te boeken.  

 

‘Ik weet zelf best wel wat ik moet doen om orde in de chaos te scheppen, ik moet er alleen even tijd voor maken…’  

Zelfs als je tijd hebt gemaakt, is de kans groot dat de chaos blijft. Dat hebben de meeste mensen en dat is logisch. Iedereen heeft zijn blinde vlekken. Juist dan helpt het om helemaal uit de dagelijkse praktijk te stappen en met vragen en suggesties de chaos te ontwarren en de logica weer boven tafel te krijgen. Zodat daarna keuzes gemaakt kunnen worden en een strak plan.

 

‘Ik heb al een aantal cursussen time-management gedaan. Die moet ik er alleen weer even bijpakken…’

In tips, methoden en adviezen alleen geloof ik niet zo. Als dit voor je zou werken, had je het al wel gedaan toch?! Waar ik wel in geloof, is met jou te kijken hoe je die kunt integreren in de dagelijkse praktijk. Naast andere methoden, zoals bijvoorbeeld projectmatig werken en een aanpak voor jouw gesprekken. Samen onderzoeken wat nodig is om jouw doelen te halen.