Selecteer een pagina

VIP Focus

Pak de regie om
doelen te bereiken

 

Ben je klaar met die stress van elke werkdag?

Stress doordat je hoofd een chaos is en je niet meer overziet wanneer en hoe het werk ooit af komt?

Juist jij, die altijd super georganiseerd is.

Die altijd van alles en nog wat voor elkaar krijgt, maar nu dus even niet.

Dat je op maandag al denkt: daar gaan we weer.

Je wilt gewoon weer lekker aan het werk zijn.

Maar voorlopig ziet de werkelijkheid er heel anders uit.

Want waarschijnlijk herken je dit wel:

 

Vol passie ga je voor de goede zaak. Je zet je volledig in voor het bedrijf, verzet bergen werk, zegt overal ‘JA’ op en dicht gaten waar anderen overheen stappen. Maar het lijkt wel of er geen einde aan komt. Telkens als het lijstje korter wordt, komt er weer een nieuwe taak bij. Zou er ooit een moment komen waarop het rustig is?

Dan krijg je ook nog een extra klus naar je toe geschoven. Niet zomaar een klus, maar een ‘hugh’ klus met serieuze belangen. Je besluit om dat maar even opzij te leggen, omdat je niet goed weet hoe je het van A naar B kunt brengen. Dat ‘even’ kan zomaar lang duren. Stiekem hoop je dat de aandacht voor deze klus is verdwenen, maar ondertussen vrees je de dag dat het af moet zijn en jij moet laten weten dat je nog aan het begin staat.

Jaren geleden begon je vol enthousiasme  aan deze baan en droomde van de successen die je zou halen en de waardevolle maatschappelijke impact, die de organisatie daarmee zou kunnen maken. Je had zelfs al ideeën over hoe je het aan wilde pakken. Het is er nooit van gekomen en intussen zijn die ideeën ongemerkt naar de achtergrond verdwenen. Sterker nog: je weet nauwelijks meer wat je zelf wilt en laat de dagen leiden door werkzaamheden die voortkomen uit plannen van anderen.

Je bent een kei in je vak en goed in organiseren. Maar ondanks al je ervaring en kwaliteiten, heb je toch te vaak stress. Je mist overzicht en controle over de dagelijkse werkzaamheden, waardoor je bang bent om fouten te maken of belangrijke zaken te laten liggen. Al vaker heb je een training gevolgd om juist dat aan te pakken. Dan kwam je enthousiast terug en wilde alle goede tips direct toepassen. Tot je frustratie is dat er nooit van gekomen. Ondanks alle goede voornemens, viel je steeds weer in het oude patroon waarbij je jouw dagen laat leiden door de waan van de dag.

“Ja hoor, dan gaan we weer”, denk je als er een klus binnenkomt waarvan je wel kunt voorspellen dat het niets gaat toevoegen. Zonde om daar kostbare tijd aan te moeten besteden. Even slaat het cynisme toe, maar dat druk je onmiddellijk de kop in. Dit soort klussen horen erbij. Je vindt dat je niet moet zeuren. Maar ondertussen voelen de dagen steeds langer en ga je op maandag steeds vaker met lood in de schoenen naar je werk.

 

Ik voel je, ik ken het, maar ik weet inmiddels ook hoe je de boel weer op de rails krijgt.

 

Zou jij dat ook wel willen? Waar wacht je dan nog op? Waarom door blijven modderen als je hier in 1,5 uur weer regie over je werk hebt?!

 

✔   In no time structuur in en overzicht over het dagelijks werk en je project(en).

✔   De eerstvolgende acties gepland.

✔   Een efficiënte aanpak richting het bereiken van je doel.

✔   Keuzes gemaakt waardoor tal van acties afvallen.

✔   Zin om weer met je werk aan de slag te gaan .

In no-time heb jij het werk weer op de rails als we samen aan de slag gaan

 

   Want natuurlijk heb je eigenlijk geen tijd. Dat is juist het probleem. Je wilt alleen de controle terug en weten hoe je verder kunt om succes te krijgen. En snel ook. Dat weet je nadat we anderhalf uur bij elkaar hebben gezeten. Dan heb je weer overzicht en een stappenplan.

  Het mooie is dat ik het vervolgens voor je uitwerk in een overzichtelijke structuur. Dat tref je gewoon in je mailbox, samen met een aantal vragen voor scherpere keuzes en minimaal drie tips die je direct toe kunt passen.

Daarna plannen we nog een half uurtje voor aanvullende vragen, opmerkingen en puntjes op de ‘i’.

De investering is € 375 (exclusief BTW)

Ik was al een aantal keer met mijn plannen vast gelopen, waardoor ik Tanja in heb gevlogen :).
Tanja kwam voor de VIP intens in de middag bij me thuis. Ik voelde me gelijk op mijn gemak. Ze had zich goed voorbereid op deze middag zodat we gelijk aan de slag konden. Ze vroeg mij te vertellen op een ontspannen persoonlijke manier over wat ik met mijn bedrijf neerzet, wat mijn drive is en wat ik het allerleukste vind te doen. Wat ik geweldig vond is dat er na een uur een doelgroep en plan uit rolde! Deze had ik nooit gekozen wanneer ik de opdracht zou krijgen een doelgroep te kiezen. Voor het eerst zou ik aan de slag gaan met iets wat  ik echt graag doe en wil delen met de wereld. We maakten een plan, deze van iets groots naar stappen die ik nu kan gaan ondernemen. De kracht van Tanja is dat ze kijkt naar wat er is, de valkuilen en blokkades samen bekijkt en vervolgens mee te denken hoe het wel haalbaar wordt. Ik ben enorm blij met deze intense middag, die een groot startschot is voor een mooi project. Deze keer echt vanuit mezelf, ik heb er alle vertrouwen in! En het is nog leuk ook. Nu hebben we regelmatig een online afspraak waarin we de vorderingen en richting samen bekijken wat ik als enorm waardevol ervaar. Steeds terug die focus 🙂 Kortom, echt een aanrader! 

Anne de Meij

Eigenaar, Move to mend

Tanja maakt deel uit van mijn netwerk. In die hoedanigheid heeft Tanja een gesprek met mij gehad over mijn bedrijf ENZO ERFRECHT. In dit gesprek toonde Tanja zich als een gestructureerd en prettig klankbord. Het heeft mij geholpen “hardop tegen mijzelf te praten” en het maken van keuzes en beslissingen te vergemakkelijken. Dus weet je het eigenlijk wel, maar doe jij het nog niet… Tanja bellen!

Johan Truijen

Erfrechtspecialist, ENZO ERFRECHT

“Toen ik aan het werk ging bij een nieuwe organisatie voelde ik me na een paar maanden overspoeld door alles wat bleek te moeten worden veranderd, vernieuwd, aangepast. Tanja heeft mij toen in een structuurgesprek veel houvast kunnen bieden. Haar kritische, analytische vragen mondden uit in een helder, praktisch advies, waaruit bleek dat ze zelfs de kleine details uit mijn verhaal had gehoord en op juist waarde had weten te schatten. En ook niet onbelangrijk: Tanja weet het gesprek met relativerende humor te voeren! Die combinatie zorgt voor een grondig maar goed contact, dat je in staat stelt je open te stellen voor feedback. Dankzij Tanja’s interventie was ik meer in staat de juiste prioriteiten te stellen en efficiënter te werken. Mijn tijdsindeling is nu beter, mijn werk gestructureerder.”

Toen ik er op mijn afdeling alleen voorstond om invulling aan de functie van regieverpleegkundige te geven, kon ik wel wat hulp gebruiken. Zo kwam ik bij het ‘VIP Focus’ traject van Tanja. Samen hebben we alle werkzaamheden in kaart gebracht en een plan gemaakt hoe ik ze gedaan kon krijgen. Dat zorgde voor overzicht en daarmee ook veel rust. Het schema dat ik daarna ontving, was heel fijn en heel duidelijk. Daardoor werd in één oogopslag inzichtelijk wat ik doe en hoe ik het wil aanpakken. Het werd duidelijk dat ik meer doe dan wat ik dacht in de tijd die ik ervoor heb. De terugkoppeling en lijst met vragen zorgde ervoor dat ik dieper ging nadenken. Door de sessies kan ik nu beter hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden. Ik heb overzicht over wat ik doe en de komende tijd ga doen. Dat geeft rust”.

Naomi Stokman-Rohmer

Regieverpleegkundige , Spaarne Gasthuis

Denk jij nu..

 

‘Hoezo levert het tijd op? Volgens mij kost het me juist extra tijd en ik heb het al zo druk…’. 

Het gezegde ‘een goed begin is het halve werk’ klopt hier helemaal. Als je tijd besteedt aan een overzicht, aan wat jij belangrijk vindt en een goede aanpak, dan ga daarna niet alleen recht op je doel af, maar maak je ook keuzes waardoor je niet meer alles hoeft te doen.

 

‘Mijn werk is zo’n chaos, dat moet ik eerst opruimen…’.

Ho stop! Je hoeft niets op te ruimen, te structureren of te organiseren voordat je bij mij aanklopt. Kom met chaos, met wat er  nu is, met halve aantekeningen. Je bent enorm welkom, precies zoals het is. Niets is voor mij te gek.

 

‘Mijn baas denkt dat ik het allemaal prima alleen af kan…’  

Zelf was ik ook de laatste persoon die om hulp vroeg. Ik was immers als projectleider ingehuurd en vond dat ik door de mand zou vallen als ik aangaf vast te zitten. Daarmee is destijds veel tijd verloren gegaan.
Het wordt alleen maar lastiger als je jouw baas straks moet vertellen dat niet af is wat je hebt afgesproken. Dan is het makkelijker om aan te geven dat je nu hulp kunt gebruiken om daarna sneller resultaten te boeken.  

 

‘Ik weet zelf best wel wat ik moet doen om orde in de chaos te scheppen, ik moet er alleen even tijd voor maken…’  

Zelfs als je tijd hebt gemaakt, is de kans groot dat de chaos blijft. Dat hebben de meeste mensen en dat is logisch. Iedereen heeft zijn blinde vlekken. Juist dan helpt het om helemaal uit de dagelijkse praktijk te stappen en met vragen en suggesties de chaos te ontwarren en de logica weer boven tafel te krijgen. Zodat daarna keuzes gemaakt kunnen worden en een strak plan.

 

‘Ik heb al een aantal cursussen time-management gedaan. Die moet ik er alleen weer even bijpakken…’

In tips, methoden en adviezen alleen geloof ik niet zo. Als dit voor je zou werken, had je het al wel gedaan toch?! Waar ik wel in geloof, is met jou te kijken hoe je die kunt integreren in de dagelijkse praktijk. Naast andere methoden, zoals bijvoorbeeld projectmatig werken en een aanpak voor jouw gesprekken. Samen onderzoeken wat nodig is om jouw doelen te halen.